Τα δεδομένα της ΑΕΚ όσον αφορά τη συμμετοχή της ομάδας στους προκριματικούς του Conference League ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο media consultant της UEFA αναφέρει πως η «Ένωση» θα βρίσκεται δεδομένα στους ισχυρούς στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα χρειαστεί πέντε αποκλεισμούς (από 16 ομάδες) για να ισχύει το ίδιο και στα πλέι οφ.

Επίσης, αναφέρει τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος» στον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο, με τα ονόματα να μην τρομάζουν, όμως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πρέπει να κάνει το καθήκον της.

Διαβάστε την ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου


Οριστικά ισχυρή στο δεύτερο και τρίτο προκριματικό του Conference League θα είναι το καλοκαίρι η ΑΕΚ και οριακά ανίσχυρη -με τα τωρινά δεδομένα- στα πλέι οφ της διοργάνωσης συμμετέχοντας τελικά με τον 22ο καλύτερο συντελεστή.

Για να... προλάβει το γκρουπ των ισχυρών στα πλέι οφ θα χρειαστεί πέντε αποκλεισμούς ισχυρών του δεύτερου προκριματικού γύρου ανάμεσα σε 16 ομάδες: Κοπεγχάγη, Μπασάκσεχιρ, Κλουζ, Λέγκια, Μακάμπι Χάιφα, Χάποελ Μπερ Σέβα, Ντζουργκάρντενς, Γκενκ ή Γάνδη (η τελευταία εκκρεμότητα για το παζλ του Conference), Γκο Αχέντ Ιγκλς, Ομόνοια, Ζαλγκίρις Βίλνιους, Γκιμαράες, Αστάνα, Ρίγα, Ολίμπια Λουμπλιάνας και Ντνίπρο.

Τα πιο γνωστά ονόματα ανάμεσα στις 43 υποψήφιες αντιπάλους της στον δεύτερο προκριματικό είναι: Σεράγεβο (Βοσνία), Μπραν και Τρόμσο (Νορβηγία), Χάκεν (Σουηδία), Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία), Ραντνίσκι (Σερβία), Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία), Ελφσμποργκ (Σουηδία), Μπότεφ (Βουλγαρία)...

Στον τρίτο προκριματικό (26 υποψήφιοι αντίπαλοι) στα γνωστά ονόματα υποψήφιων αντιπάλων προστίθενται οι: Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Φεχέρβαρ (Ουγγαρία), Μπάνικ Οστράβα και Μπόλεσλαβ (Τσεχία), Κραϊόβα (Ρουμανία), Μπρόντμπι (Δανία), Ζυρίχη και Σεντ Γκάλεν (Ελβετία), Σίλκεμποργκ (Δανία), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνίας), Πάφος (Κύπρος). Στους αντιπάλους της θα υπάρχει και το ζευγάρι του Παναθηναϊκού από τον δεύτερο προκριματικό του Europa, αλλά θα... εξαιρεθεί από το δρόμο της ΑΕΚ.

Με τα τωρινά δεδομένα και αν η ΑΕΚ παραμείνει στις non seeded teams των πλέι οφ, οι 19 υποψήφιοι αντίπαλοί της θα είναι: Τσέλσι (Αγγλία), Κοπεγχάγη (Δανία), Φιορεντίνα (Ιταλία), Μπέτις (Ισπανία), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία), Κλουζ (Ρουμανία), Λέγκια (Πολωνία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Χαϊντενχάιμ (Γερμανία), Χάποελ Μπερ Σέβα (Ισραήλ), Ντζουργκάρντενς (Σουηδία), Γκενκ ή Γάνδη (Βέλγιο), Λανς (Γαλλία), Γκο Αχέντ Ιγκλς (Ολλανδία), Ομόνοια (Κύπρος), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Γκιμαράες (Πορτογαλία) και τα ζευγάρια της Ριέκα και της Τράμπζονσπορ από τον τρίτο προκριματικό του Europa

Η λογική λέει ότι και στις τρεις κληρώσεις του Conference θα σχηματιστούν υπογκρούπ ισχυρών και ανίσχυρων, οπότε θα περιοριστεί αρκετά ο αριθμός των υποψήφιων αντιπάλων.

Τον πρώτο της αντίπαλο η ΑΕΚ θα τον μάθει στις 19 Ιουνίου και μπορεί να είναι ζευγάρι αντιπάλων του πρώτου προκριματικού. Θα συμμετάσχει κανονικά και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού στις 22 Ιουλίου ως ζευγάρι με τον αντίπαλό της στον δεύτερο προκριματικό, αφού μέχρι τότε δεν θα έχουν γίνει οι αγώνες

Αν προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό θα συμμετάσχει και στην κλήρωση των πλέι οφ στις 5 Αυγούστου

Εξι... σερί Πέμπτες μέσα στο καλοκαίρι θα κρίνουν τη συμμετοχή της στο νέο League Stage του Conference League: 25 Ιουλίου/1η Αυγούστου, 8 και 15 Αυγούστου και 22/29 Αυγούστου.

Δείτε την ανάρτηση του Ανδρέα Δημάτου στο Facebook

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x